Продавець Интернет магазин Аграрий розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
97 відгуків
Київ
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380968276113
+380956383595
+380638618398
+380968276113
Интернет магазин "Аграрий" - всё для сада и огорода

Ви купили автоклав, що далі?

Ви купили автоклав, що далі?

Добре б зробити тестовий запуск. Якщо ви ніколи не користувалися автоклавом, то навіть і зовсім обов'язково. Не бійтеся, до кожного автоклаву йде докладна інструкція.

Насамперед, необхідно озвучити АВТОКЛАВ НЕ ВИБУХНЕ! Кожен автоклав проходить тест під високим тиском. Більше, вони оснащені особливим аварійним клапаном. Він спрацює, якщо тиск буде перевищувати норму. Терти, розвіявши побоювання, перейдемо безпосередньо до консервування.

У збірнику рецептів, який йде в комплектації, є таблиця, де подані всі температури для всіх головних продуктів.

Автоклав потрібно заповнити водою, покривши верхній ряд баночок на 2 див.

Баночки можуть бути будь-якого розміру – від півтора до трилітрової.

Укладати банки можна в кілька рядів. Перший ряд ставиться на підставку, яка йде в комплекті, потім один на одного. Всі баночки повинні покриватися водою. Жодних ганчірочок, дерев'яних блоків та інших підставок і прошарків укладати в автоклав не потрібно. Баночки заповнюються, так що б залишити перепустку в 2 див. між кришечкою і вмістом банки.

Автоклав в середньому виходить на робочу температуру від 1 до 2 годин.

Моделі великого розміру, можливо, будуть нагріватися більш тривалий час.

В автоклаві є блок управління, який регулює температуру і час консервації. Таймер починає відлік з після набору необхідної температури. По завершенні консервації блок керування сам вимикає автоклав від електромережі.

Перш ніж нагрівати автоклав, слід підвищити в ньому тиск до 1 атм. Що б кришечки з банок не злетіли при консервації. Увага! Не спускайте тиск до кінця процесу консервації.

Стравлювати повітря з автоклава слід тільки в кінці, коли температура досягла 30С. Робити це потрібно поступово. З допомогою аварійного клапана або ж через золотник.

Автоклави з нержавіючої сталі, не вимагають особливого догляду. Моделі з чорного металу, слід після використання протирати насухо, і зберігати в сухому місці.